Dr. Baumann producten

Een stralend mooie huid met de bionome cosmetica van Dr. Baumann.

De bionomie is de wetenschap van de wetten van het leven. Dit is voor Dr. Baumann de basis voor de ontwikkeling en vervaardiging van huidverzorgingsproducten.

Dr. Baumann producten worden exclusief verkocht door opgeleide schoonheidsspecialistes, die naast veel kennis van de huid, ook een grondige kennis hebben van de inhoud en werking van cosmetica en cosmetische ingrediënten.

De producten van Dr. Baumann worden uitsluitend op afspraak of via een bestelling verkocht. Als je de bestelling per mail stuurt dan neem ik contact met je op om een tijdstip af te spreken waarop je het kan komen halen.
Geen tijd om langs te komen? Geen probleem! Dan kan ik je bestelling ook met een koerier laten bezorgen. Bij een bestelling boven de
€100 ,00 is de verzending kosteloos. Mocht je advies nodig hebben dan plan ik graag wat tijd voor je in.
Ben je op zoek naar een goed product voor je huid, maar wil je geen gezichtsbehandeling of een massage? Boek dan een gratis productadvies gesprek. Tijdens dit gesprek adviseer ik welke producten het beste bij je huid passen.

Wetenschappelijke kwaliteit, precisie en eerlijkheid

De producten van Dr. Baumann bieden:

 • Effectieve anti-aging dankzij hoog geconcentreerde ingrediënten waarvan de werking écht wetenschappelijk onderzocht én bewezen is.
 • Daadwerkelijke hydratatie van de huid.
 • Gerichte en zichtbare huidverbetering in geval van huidproblemen zoals eczeem, rosacea, couperose en acne.

De producten van Dr. Baumann bevatten geen:

 • Parabenen en andere ziekmakende bewaarmiddelen.
 • Parfums, lanoline en andere allergenen.
 • Dierlijke ingrediënten.
 • Overbodige vulmiddelen.
 • Huid afsluitende minerale olie.

Dr. Baumann garandeert een gezonde natuurlijke huidverzorging met maximale werking, die doorgaans wordt aangeduid als anti-aging. Hiermee wordt niet bedoeld dat u niet ouder wordt, maar wel dat u uw kansen aanzienlijk vergroot om gezonder en mooier oud te worden. Uw verzorgingsproducten zijn de dagelijkse ‘voeding’ van uw huid. Het is daarom van doorslaggevend belang dat de samenstelling ervan gezond én doeltreffend is.

Ik werk volgens de beproefde anti-aging checklist van Dr. Baumann, waarin voor de langdurige gezondheid van uw huid het volgende wordt aangeraden:

 • Maatregel 1: Het vermijden van ongezonde, huidverouderende stoffen.
 • Maatregel 2: Maximale hydratatie van de hoornlaag.
 • Maatregel 3: Vitalisering, bescherming en cel vernieuwing met vitamines.
 • Maatregel 4: Verzachting, bescherming en voeding van de huid met huideigen vetstoffen.
 • Maatregel 5: Vervolledigen van de natuurlijke beschermingsfactor van de huid.
 • Maatregel 6: Het extra toevoegen van huideigen epidermale lipiden in het geval van tekorten.
 • Maatregel 7: Het vermijden van zinloze en overbodige ingrediënten.

Dr. Baumann vervaardigt producten van zeer hoge kwaliteit voor de bewuste consument die anti-aging en de gezondheid van de huid centraal stelt. Ik garandeer u dat Dr. Baumann geen valse of overdreven beloftes maakt. Het doel is, binnen de grenzen van het genetisch mogelijke, maximaal voor uw huid te zorgen. Zo bestaan bijvoorbeeld de meervoudige liposomen uit dezelfde lipiden(vetten) als de menselijke huidcellen. Deze lipiden, ceramide en andere door ons veel gebruikte stoffen zijn belangrijke componenten van de natuurlijke beschermingslaag van de huid.

Bewezen doeltreffendheid
Met deze meervoudige liposomen worden fantastische resultaten bereikt. Ze kunnen belangrijke stoffen, zoals herstellende en beschermende vitamines, in de huid transporteren en het vochtgehalte van uw huid binnen korte tijd maximaal doen toenemen.

De producten van Dr. Baumann zijn onderverdeeld in vier lijnen

Dr. Baumann Skinident *****
Uniek gamma met enkel huideigen werkstoffen. Geven een zeer natuurlijk huidgevoel. Echt voor 100% op de huid afgestemd. Bevat steeds de huididentieke versie van elk gebruikt ingrediënt.

Dr. Baumann Classic ****
Het meest uitgebreide gamma, met de meest luxueuze en voor de huid fijnste natuurlijke plantaardige oliën met een hoge concentratie meervoudig onverzadigde vetzuren en vitamines, zoals jojoba-olie, sheabutter, sesamolie, macadamia-olie en teunisbloemolie.

Dr. Baumann Wellness ****
Het wellnessprogramma, met zeer fijne natuurlijke plantaardige en essentiële oliën.

Beaucaire ***
Dezelfde bionome ingrediënten maar lager geconcentreerd, op basis van goedkopere plantaardige basisolie en een kleiner productgamma.

Overeenkomsten

Alle producten beantwoorden aan de bionome kwaliteitscriteria en bevatten dus alleen huideigen, huidgelijkende, uiterst milde en huidvriendelijke ingrediënten en vitamines.

Geen van de producten bevat minerale olie, parfum of conserveringsmiddelen.

Nooit worden dierlijke ingrediënten gebruikt, overbodige verpakking wordt vermeden en de werkstoffen hebben een algemeen aanvaarde en wetenschappelijk bewezen werking.

Verschillen

Het verschil in prijs en huidgevoel ligt vooral in de kwaliteit en de prijs van de gebruikte oliën (lipiden), de concentratie van de werkstoffen en de kwaliteit van de verpakking.

Ik heb standaard de producten van de Dr. Baumann Classic lijn, die ook voorzien is van zonneproducten, maar ook diverse producten van de BeauCaire en SkinIdent lijn op voorraad.  Mocht ik iets niet voorradig hebben kan ik dat altijd bestellen. En uiteraard geef ik graag een persoonlijk huidverzorgingsadvies.

Wil je weten wat de producten van Dr. Baumann kosten in het gebruik, bekijk dan het document “kosten thuisgebruik” (PDF).

Meer informatie is te vinden op www.dr-baumann.nl.