huidproblemen

Acne 

Acne vulgaris, kortweg acne genoemd, is de medische term voor jeugdpuistjes. Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit acne. Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening die veel psychische problemen kan geven en het plezier in het dagelijks leven kan verpesten. Acne kan soms ook na de puberteit blijven bestaan of pas op volwassen leeftijd beginnen.

Hoe ontstaat acne?

Op elke vierkante centimeter van onze huid bevinden zich ongeveer vijftien talgklieren. De talg die zij uitscheiden heeft een aantal belangrijke functies; het voorkomt vochtverlies uit de huid, het beschermt tegen bacteriën en schimmels en het houdt de huid soepel.Vanaf de start van de puberteit worden – onder invloed van hormonen – de talgklieren in ons gezicht en op onze rug en borst groter. Ze produceren meer en dikkere talg (huidsmeer) dat zich ophoopt in de gang van de klier naar ons huidoppervlak, ook wel porie genoemd. De talgophopingen heten mee-eters of comedonen en zijn zwart (aan de oppervlakte) of wit (onderhuids) van kleur. In een mee-eter zit niet alleen talg, er zitten ook bacteriën (propionibacterium acnes) in die talg omzetten in vetzuren. De mee-eter drukt op de wanden van de nauwe porie en vindt vaak geen uitweg doordat dode huidcellen de uitgang van de porie vernauwen of blokkeren (verhoorning). Uiteindelijk scheurt de porie open en komen de talg, de bacteriën en de vetzuren uit de mee-eter in de huid eromheen terecht. Ze veroorzaken een ontsteking in de vorm van pukkels en puistjes of zelfs abcessen (met pus gevulde holtes).Diverse factoren kunnen acne verergeren zoals hormonale processen, druk en wrijving op de huid, chemische stoffen en erfelijke eigenschappen. Ook geneesmiddelen kunnen acne stimuleren.

U kunt bij ons terecht om uw acne te laten behandelen. Tijdens de acne behandelingen worden de volgende stappen doorlopen: reinigen, lysing (verdunnen van de hoornlaag) of lijnzaadpakking, verwijderen van onzuiverheden,  masker passend bij uw huidtype, AHA peeling, Active Care variant en ampul met actieve werkstoffen.

 

Rosacea

Bij rosacea is er sprake van ongecontroleerde vaatgroei met ontstekingen. Je huid wordt dun en kwetsbaar, vaak gestimuleerd door de stafylococaurus bacteriën.
Omdat er een combinatie kan zijn van verschillende factoren, is een gecombineerde aanpak bij de schoonheidssalon het meest effectief. Bij Paarse Boeddha krijg je een milde behandeling om de ontstekingen te verminderen en de huid sterker te maken. Daarnaast krijg je advies voor thuisgebruik over de DR.Baumann huidverzorgings producten en voedingssupplementen .

 

Heb je rosacea of acne ? Bel voor een intakegesprek en je huid zal binnenkort een stuk rustiger zijn!